Hypotheekadvies

Alleen voor klanten waar wij de inkomens- en vermogensplanning voor verzorgen, bieden wij ook hypotheekadvies. Een hypotheekadvies van New Finance omvat meer dan alleen de vraag of u uw droomhuis kunt kopen. Misschien dat de maandlasten van de nieuwe hypotheek volgens de officiële normen heel goed mogelijk zijn voor u. De vraag is vaak of er dan wel genoeg overblijft om lekker te blijven leven of dat er toch echt op andere zaken bezuinigd moet worden. Misschien heeft u dat voor uw droomhuis over maar misschien hecht u bij nader meer inzien aan financiële vrijheid in uw leven.

En hoe zit het met de maandlasten na uw pensioen? Is het wel verstandig om af te lossen? Past een fiscaal optimale hypotheek wel bij uw persoonlijke levensdoelen? Deze en vele andere vragen neem ik eerst met u door voordat ik een hypotheekadvies voor uw nieuwe woning maak.

Een goede hypotheek is meer dan alleen de laagste rente. Een hypotheekadvies van New Finance is gebaseerd op uw wensen en doelen op korte en lange termijn.

Een praktijkvoorbeeld

Dennis en Marijke zijn beide in de dertig en hebben een goede baan. Nu de de huizenmarkt in Amsterdam weer in de lift zit, hebben ze zich voorgenomen hun eerste eigen huis in Amsterdam te gaan kopen. Omdat ze de afgelopen jaren flink hebben kunnen sparen, vragen zij zich af of het verstandig is om het spaargeld te gebruiken om het hypotheekbedrag te verminderen. Ze hebben gehoord dat het slim is een zo hoog mogelijk hypotheek te nemen vanwege het fiscale voordeel, maar denken ook dat ‘geen hypotheek de beste hypotheek is’. Daarom komen ze via vrienden voor een volledig onafhankelijk hypotheekadvies terecht bij New Finance. Om een goed hypotheekadvies te maken gaat de financieel planner van New Finance eerst in op de vraag hoe zij hun toekomstig uitgavenpatroon zien, wat hun verwachtingen zijn ten aanzien van kinderen en de daarmee samenhangende kosten. Ook wordt er gesproken over wat Dennis en Marijke willen overhouden mocht een van hun arbeidsongeschikt worden of komen te overlijden. Zo komen ze er al snel achter dat een hypotheekadvies bij New Finance meer is dan alleen de vraag hoeveel er geleend kan worden. Uit de inventarisatie blijkt namelijk dat beide werkgevers nauwelijks iets hebben geregeld voor het geval Dennis en Marijke arbeidsongeschikt worden en het opgebouwde pensioen bij overlijden ook te wensen overlaat. Als hier in het hypotheekadvies rekening mee wordt gehouden en aanvullende maatregelen voor worden genomen, vallen de maandlasten hoger uit dan ze aanvankelijk hadden gedacht. Daarom wordt besloten het spaargeld te gebruiken om de maandlasten gedurende de eerste 10 jaar te verlagen. Met dit hypotheekadvies kunnen ze nu en in de toekomst lekker leven en zijn ze ervan verzekerd dat dit ook kan mocht er iets naars gebeuren.

Contact

Hartelijk dank voor uw belangstelling. Als u hier uw gegevens invult,
neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

    Telefoonnummer:
    020 - 820 82 80